”Villfarelse”

 

 

    Ett drama om kärlek, svek, livslögner och ond bråd död

av Reine Olson

Urpremiären ägde rum den 14/4 2012 i kulturhuset Futura i Tanumshede.

Senaste  föreställningen gavs den  5 maj.

Föreställningens längd är ca 2 timmar inkl. paus. 

           Handlingens bakgrund:

Greta Fernandez och Bo Stadig förälskade sig besinningslöst i varandra i ungdomsåren, men deras romans blev förhållandevis kort.  De kom att gå skilda vägar större delen av livet men hittade tillbaka till varandra som pensionärer.    Det skulle visa sig att kärleken överlevt flera decenniers separation och de beslöt sig för att ställa till med bröllop på femtioårsdagen av deras första möte. De planerar att gemensamt tillkännage nyheten vid ett släktmöte, som skall äga rum i Gretas och systern Evas gemensamma hem.

 Detta är upprinnelsen till kriminaldramat ”Villfarelse”, som Scensällskapet i Tanum nu sätter upp. Men det går inte alls som de giftaslystna tänkt sig.  Greta, som är rullstolsburen efter en trafikolycka omkommer nämligen kvällen före det planerade släktmötet. Hennes handikapphiss som finns på utsidan huset blir strömlös under uppfärden och stannar halvvägs.  Greta fångas i hissen, oförmögen att komma vare sig upp eller ner. Vinternatten är mycket kall och Greta hittas ihjälfrusen i sin rullstol påföljande morgon.  Handlar denna  händelse om en tragisk olycka eller kan det röra sig om ett hänsynslöst, kallblodigt mord?

 Intrigen rullar vidare och mycket som tidigare varit fördolt kommer i dagen. Livslögner avslöjas och hemliga konstellationer demaskeras, innan dramat får sin upplösning.

Roller:

Eva Lagerbrand, ogift äldre damPaul Fernandez, Evas allvarligt sjuke systerson.  Asta Fernandez, Pauls hustru. Claes Fernandez, Pauls bror.  Johan Vretman, präst och sambo med Claes.  Judith Bergman, Evas dotter, skild, ensamstående.  Petra Lagerbrand, dotter till Eva, med okänd fader.  Bo Stadig, Evas och systern Gretas ungdomskärlek.  Hans Sjöberg, nyhetsredaktör, lärare i skrivarkurs.

I rollerna:

Herder Andersson  ...(Paul Fernandez)          

Britt Berggren...(Eva Lagerbrand)         

Kerstin Bräck...(Judith Bergman)        

 

 

 

Ingalill Carlsson...(Petra Lagerbrand)  

Jan Ekborg...(Johan Vretman)

Sylvia Hovbrender...(Asta Fernandez)

 

 

 

Reine Olson... (Bo Stadig)

Mikael Ramberge...(Hans Sjöberg) 

Stefan Sjödin...(Claes Lagerbrandt)

 

 

 

Kontakt: Reine Olson, tfn 0525-125 51070-654 66 28   scensallskapet@telia.com

Sponsor: Sparbanken Tanum