Scensällskapet i Tanum

Presentation

Föreningen Scensällskapet i Tanum, som har sitt säte i Grebbestad, bildades 2002.  Föreningen erbjuder medlemmarna möjlighet att odla intresse för sång och teater. Övningar och repetitioner utmynnar i praktiska möjligheter till scenframträdanden inför publik.

 Fem kompletta musikteateruppsättningar har producerats under åren: 

     Pensionärsoperetten "Glada Änkan gör come back" som bygger på den klassiska operetten Glada Änkan.  Pjäsen har spelats mer än 70 gånger med bl a gästspel på Lisebergsteatern i Göteborg och i Halden.

     Den humoristiska operettkavalkaden Gudafesten på Vita Hästen” med rollgestalter ur den antika mytologin.     

     Den nostalgiska sångföreställningen ”Än en gång däran…”, som hyllar 1900-talets framstående visskapare Evert Taube, Lasse Dahlqvist och Ulf Peder Olrog.

     "Jorden runt på 80 minuter" - ett integreringsprojekt och en travesti på Jules Vernes klassiska verk "Jorden runt på 80 dar".

    "Det bästa vi någonsin gjort"  En vaudeville, en kabaré, en varieté, en revy - ja kalla det "vad du vill". Det är i alla fall en lättsam underhållning med välkända sånger som gestaltas sceniskt, blandat med nyskrivna texter och en del satiriska inslag.   

En dramatisk talpjäs, ”Villfarelse” har också producerats från idé till färdiga föreställningar,  Pjäsen spelades på Futura i Tanumshede våren 2012.

Dessutom har ett antal konserter, vid några tillfällen kompletterade med inbjudna professionella gästartister, genomförts.  Ensemblen har också deltagit i ett flertal framträdanden av underhållningskaraktär i olika sammanhang, bland annat på några av kommunens äldreboenden.  

För intresserade ”teaterapor”, med dolda eller uppenbara talanger, kan meddelas att föreningen är öppen för allmänna medlemskap.  Ingen audition tillämpas för att få vara med utan var och en med håg och lust att inta scenen är välkommen att medverka. Kontaktperson är i första hand ordföranden Reine Olson, telefon 070 654 66 28. På hemsidan www.scensallskapet.se, finner du bl a namnen på hela styrelsen som du också kan  vända dig till med intresseanmälan eller frågor.